1 Breng de bouillon aan de kook. Voeg het laurierblaadje en de prei toe. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan garen.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ca. 8 mm dik. Snijd de plakken in frites. Dep droog met keukenpapier en doe in een kom. Meng de olie met de knoflook en peper naar smaak. Schenk over de frites. Schud om, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Schud halverwege om.
3 Neem, als de bouillon 15 min. gekookt heeft, de prei met een schuimspaan uit de pan. Bewaar de bouillon en het laurierblaadje. Smelt 50 g boter in een andere pan, voeg de prei toe en laat 15 min. met de deksel op de pan smoren. Verhit 5 min. voor het eind in een steelpan de rest van de boter, de azijn en 50 ml water tegen de kook aan. Voeg de maïzena toe om de saus te binden. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verhit de bouillon tegen de kook aan. Doe de visfilets in de pan en laat ze in ca. 4-5 min. gaar worden (pocheren). Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Schep de saus erover en serveer met de frites en de prei.
Verse frites, prei en scholfilet is een recept van Albert Heijn