Speklapje met honingjus en worteltjes

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de worteltjes in water met wat zout in 10 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe.
  • 2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de speklapjes met peper en zout naar smaak en bak ze in 18 min. aan beide kanten goudbruin en gaar, keer geregeld. Neem de speklapjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Bak de uien in het bakvet. Roer er de honing en 3 el water door en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verdeel de speklapjes en de basilicumpuree over 4 borden. Schep de honingjus over de speklapjes. Serveer met de worteltjes.

Speklapje met honingjus en worteltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde speklapjes met mais
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapje met Oudhollandse stamppot
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep stap-voor-stap
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept