1 Halveer de aardappelen en kook ze in water met zout in 15 min. net gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en snijd in plakjes.
2 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
3 Verhit ondertussen de resterende olie in een andere koekenpan. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Gebruik de pan van de aardappelen om de sperziebonen in 8 min. beetgaar te koken.
4 Houd de schnitzels warm op een bord onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet. Voeg 125 ml water toe en roer de aanbaksels los. Voeg de mosterd en de abrikozenjam toe en laat 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de schnitzels over 4 borden en schenk er de abrikozenjus over. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen.
Schnitzel met abrikozenjus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidige lamsrack met munt-risotto en abrikozenjus