Spaanse boerenkool

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool met wat zout erop leggen. 2 1/2 Dl water toevoegen. Aan de kook brengen en boerenkool en aardappels in ca. 30 minuten zachtjes gaarkoken.Intussen uien pellen en grof snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokjes snijden en rookworst in dikke plakjes snijden. Plakjes halveren. In grote koekenpan chorizo in ca. 4 minuten op halfhoog vuur uitbakken. Op bord scheppen. In bakvet ui en paprika op halfhoog vuur ca. 4 minuten bakken. Chorizo en rookworst erdoor scheppen en nog even doorwarmen.Boerenkool afgieten, kookvocht opvangen. Boerenkool met stamper fijnstampen. Olijfolie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat smeuïge stamppot ontstaat. Chorizomengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkoolstamppot in diepe borden scheppen. Serveren met piccalilly en zilveruitjes.

Spaanse boerenkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept