Courgettebootjes

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan met ruim water en zout rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing (rusttijd van 15 minuten achterwege laten). Intussen courgettes wassen en in lengte halveren. Met puntige lepel courgettes uithollen tot ca. 1 cm van rand. Ui pellen en snipperen. Maïs laten uitlekken.Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 In wok of roerbakpan olie verhitten en ui ca. 1 minuut bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Maïs, rijst en 1 dl sugo erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Courgettes in schaal leggen en vullen met rijstmengsel. Rest van sugo ernaast schenken. Bestrooien met kaas. In midden van oven courgettes in ca. 25 minuten gaar bakken. Op vier borden zetten en rest van rijstvulling ernaast scheppen.

Courgettebootjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettebootjes op een zee van tomatensaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes gevuld met kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Courgettebootjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Courgettebootjes op een zee van tomatensaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes gevuld met kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Courgettebootjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept