1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in het midden van de oven.
2 Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, rode peper in ringetjes en snipper de ui. Snijd paprika in repen en aubergine in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Bak de knoflook 2 min. mee. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak in 4 min. rul. Verdeel over de taartbodem. Verhit de rest van de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 min. en breng op smaak met zout. Verdeel over het gehakt. Bak de taart ca. 20 min. in de oven.
Pittige plaattaart met gehakt is een recept van Albert Heijn