1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Controleer ze en verwijder beschadigde en openstaande schelpen.
2 Laat de mosselen in het water staan. Snijd ondertussen de gember fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Laat de mosselen uitlekken.
3 Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook, gember, rode peper en bosui toe en bak 2 min. Schenk de kokosmelk en vissaus erbij en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schep alles om en dek de wok af. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar. Schep regelmatig om.
4 Snijd de blaadjes van de koriander grof. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud ze om en verwijder de dichte schelpen. Haal de pan van het vuur af en bestrooi met de koriander. Serveer met pandanrijst en een partje limoen.
Mosselen op z'n Thais is een recept van Albert Heijn