1 Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen vervolgens in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 6 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de wijn, de tomaten, het bouillontablet en peper en zout naar smaak toe. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. zachtjes koken.
2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3 Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de saus. Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus er op. Breek de mozzarella doormidden en verdeel over de borden. Besprenkel met een paar druppels olie en bestrooi met (versgemalen) zwarte peper.
Tagliatelle met groentebolognese is een recept van Albert Heijn