1 Snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
2 Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
3 Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.
Spaghetti bolognese is een recept van Albert Heijn