Koolvisfilet met pittige paprikaptopping

4
10 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de vis in 4 gelijke moten. Wrijf de vis in met zout en peper en een heel klein beetje citroensap. Leg de stukken vis in de ovenschaal.
  • 2 Roer in een kom de tapenade los met 2 el water, komijn en naar smaak citroensap en chilipeper. Snijd de paprika's in kleine stukjes en meng ze met de olijven en de geraspte citroenschil door de tapenade. Schep dit op de vis.
  • 3 Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 20 min. gaar worden. Verdeel de vis met paprika over 4 warme borden en strooi de kappertjes erover. Lekker met couscous, gestoofde wortel en grof gehakte verse koriander.

Koolvisfilet met pittige paprikaptopping is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visschotel met muntcouscous
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viswraps met ijsbergsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept