1 Snijd of hak de koolvis met een scherp mes heel fijn of pureer de vis grof in de keukenmachine.
2 Roer in een kom de maïzena of het aardappelmeel los met de slagroom en voeg naar smaak zout, peper en het sap van 1 partje citroen toe. Klop eerst de eieren goed door het roompapje en meng er vervolgens de vis goed door. Bewaar dit mengsel eventueel tot gebruik in de koelkast.
3 Meng de mayonaise en de mosterd door elkaar.
4 Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep met een lepel 8 bergjes van het vismengsel in de pan en druk ze iets plat. Bak de tartaartjes op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Keer de tartaartjes en bak de andere kant 4 minuten.
5 Verdeel de tartaartjes over 4 borden en schep er een lepel mosterdmayo op. Leg er een part citroen naast. Lekker met frites en een salade.
Vistartaartjes met mosterdmayo is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Bruine boterham met mosterdmayo, beenham en oude kaas