1 Tofu afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Tofu in 24 blokjes van ca. 3 cm snijden. In kom knoflookpuree, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en chilisaus door elkaar roeren. Blokjes tofu voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan, af en toe voorzichtig omscheppen. Bosuitjes schoonmaken en in 24 stukken van ca. 3 cm snijden. Koriander grof hakken. Blokjes tofu en bosuitjes om en om aan satéstokjes steken. Stokjes rondom bestrijken met sesamolie. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
2 Vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en tofuspiesjes in ca. 5 minuten knapperig bruin bakken, af en toe keren. In wok 1 eetlepel olie verhitten en groene groenten op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Koriander erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Groente in midden op vier borden scheppen. Tofuspiesjes erop leggen. Rest van sojasaus en sherry door bakvet roeren en op hoog vuur inkoken tot mooie jus. Jus rond groente scheppen.
Tofuspiesjes met sojajus op een bedje van sugar snaps is een recept van Albert Heijn