1 (Kan halve dag van te voren) Ca. 2 uur van tevoren filobladerdeeg laten ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. Vijgen wassen en in kleine stukjes snijden. Koriander fijnhakken. Bieslook heel fijn knippen. Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water en schil boven kom dun eraf raspen. Limoen uitpersen. Limoensap, koriander, sambal, stukjes vijg en 1/2 deel van bieslook door limoenschil scheppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper. Vijgenmojo ca. 1 uur laten staan. Bakplaat bekleden met bakpapier. Geitenkaas in repen van ca. 5 cm lang en 2 cm dik snijden. Vellen filobladerdeeg uitspreiden en halveren. Alfalfa en rest van bieslook in midden van stukken deeg leggen. Repen kaas erop leggen. Zijkanten over kaas vouwen, deeg rond kaas wikkelen. Loempiaatjes rondom bestrijken met roerbakolie en op bakplaat leggen.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Loempiaatjes in midden van oven in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Intussen komkommer schillen en met dunschiller in lange repen schaven. Repen droogdeppen met keukenpapier en losjes dubbelgevouwen op vier borden leggen. Loempiaatjes erop leggen en vijgenmojo ernaast scheppen.
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo is een recept van Albert Heijn