1 (Kan halve dag van tevoren). Sinaasappels schoonboenen onder koud stromend water en schil eraf raspen. Helft heel fijn hakken. Boven diep bord knoflook uitpersen. 1 1/2 theelepel djinten, fijngehakte sinaasappelschil en olie erdoor roeren. Varkensoesters ermee bestrijken, in bord leggen en minstens 30 minuten in koelkast laten marineren.
2 Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Partjes elk in ca. 3 stukjes snijden. 1/4 deel van koriander fijn hakken. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. Pistachenootjes grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Rest van djinten erdoor scheppen. Overdoen in schaal en sinaasappel, peperreepjes, fijngehakte koriander en jam erdoor scheppen. Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Veldsla schoonmaken en in kom doen. Rest van koriander door veldsla scheppen.
3 (Ca. 30 minuten van tevoren vlees uit koelkast nemen.) Grillplaat of grillpan heet laten worden en vlees in ca. 7 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Over vier borden veldsla verdelen. Varkensoesters erop leggen. Bestrooien met zout en peper. Bergje tapenade erop scheppen. Garneren met rest van sliertjes sinaasappelschil. Rest van tapenade apart erbij serveren.
Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes is een recept van Albert Heijn