1 Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 60 g boter in de braadpan en bak de fricandeau in 8 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en bak het vlees in ca. 25 min. medium of tot het een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
2 Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, doe in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe de paprikapuree met de vermout, wijn, slagroom, fond, peper en zout in een pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat in ca. 20 min. tot de helft inkoken.
3 Maak de haricots verts schoon en kook 6 min. in water met zout beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, doe terug in de pan en schep de rest van de boter erdoor. Laat staan met de deksel op de pan.
4 Snijd de fricandeau in dunne plakken. Verdeel de haricots verts over 8 borden en leg de fricandeau erop. Schep op elk bord 2 el paprikasaus en serveer de rest van de saus erbij.
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus is een recept van Albert Heijn