1 Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. Salieblaadjes in dunne reepjes snijden. In kom boter, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en salie door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Rollade bestrijken met salieboter en in braadslede leggen. Rollade bedekken met plakjes bacon, plakjes mogen elkaar iets overlappen. Braadslede tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
2 (Rollade ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen.) Braadslede met rollade in oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand
3 Rollade in 40 à 45 minuten gaar en bruin braden. Vlees af en toe met vocht bedruipen. Rollade op plank onder aluminiumfolie warm houden. Braadslede op vuur zetten. Fond en wijn erin schenken. Aanbaksels losroeren en vocht op hoog vuur tot helft inkoken. Krieltjes door jus scheppen en ca. 5 minuten zachtjes stoven. Vier borden voorverwarmen. Peterselie fijnhakken. Met schuimspaan krieltjes in schaal scheppen. Peterselie er voorzichtig door scheppen. Rollade in dunne plakjes snijden en op warme borden leggen. Plakjes bacon ernaast leggen. 2 eetlepels krieltjes ernaast scheppen en beetje jus over rollade scheppen. Rest van jus in juskom en krieltjes apart erbij serveren.
Varkensfiletrollade met salie en krieltjes is een recept van Albert Heijn