1 Snijd het vlees in 3 stukken per persoon. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helften in stukjes.
2 Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Fruit op laag vuur de uien en de peper ca. 2 min. mee. Voeg het paprikapoeder, de gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toe en zoveel warm water dat het vlees onderstaat.
3 Snijd ondertussen de courgette in stukken. Snijd de koriander fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in blokjes.
4 Voeg de courgette, pompoen en de helft van de koriander toe aan het vlees en laat 30 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Laat het vlees afgedekt op laag vuur ca. 90 min. zachtjes stoven.
5 Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Schep het vleesmengsel in de schaal en bestrooi met de olijven en de rest van de koriander.
Marokkaans rundvlees met pompoen is een recept van Albert Heijn