1 Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen. Aardappels schillen en in blokjes snijden.
2 Sperziebonen, bloemkool en aardappels in pan afgedekt in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen in braadpan boter verhitten. Kip rondom bruin bakken. Ui toevoegen en ca. 2 minuten meefruiten. Saus uit pot bij kip schenken, pot met 1 dl water en deksel erop schudden en inhoud aan kip toevoegen. Kip ca. 10 minuten afgedekt laten sudderen. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Groenten en aardappels afgieten, in pan bij kip doen en ca. 3 minuten meeverwarmen. Intussen pappadums volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Gerecht overdoen in schaal en bestrooien met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.
Indiase kip in kerriesaus is een recept van Albert Heijn