Risotto met champignons en witte wijn

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn (verwijder zonodig de harde steeltjes).
  • 2 Verhit ⅔ van de boter in een pan. Laat de ui ca. 2 min. zachtjes fruiten. Schep de rijst erdoor en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons, de kruiden, ⅔ van de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
  • 3 Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons ca. 1 min. op hoog vuur. Roer de rest van de wijn erdoor en laat op hoog vuur in ca. 4 min. verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Schep de wijnchampignons op de risotto. Bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de geraspte kaas.

Risotto met champignons en witte wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept