1 Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort meemalen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel. Sjalotjes pellen en heel fijnsnipperen. In koekenpan 2 el olie verhitten. 3/4 deel van sjalot ca. 2 min. zachtjes bakken. Champignons ca.3 min. meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken. Koriander fijn knippen. Chilisaus, 1 el sherry, 1 el oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren. Paddestoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en eierdooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in ca. 6 min. rondom bruin en gaar bakken. Serveren met koriandersausje. Lekker met rijst en groene sla.
Champignonburgers met pittige koriandersaus is een recept van Albert Heijn