Champignonburgers met pittige koriandersaus

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort meemalen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel. Sjalotjes pellen en heel fijnsnipperen. In koekenpan 2 el olie verhitten. 3/4 deel van sjalot ca. 2 min. zachtjes bakken. Champignons ca.3 min. meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken. Koriander fijn knippen. Chilisaus, 1 el sherry, 1 el oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren. Paddestoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en eierdooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in ca. 6 min. rondom bruin en gaar bakken. Serveren met koriandersausje. Lekker met rijst en groene sla.

Champignonburgers met pittige koriandersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gezouten aardappeltjes in de schil
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'
2u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met garnalen in koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Champignonburgers
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonburgers Met Pittige Koriandersaus
Bekijk recept