1 Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Knoflook pellen en fijnhakken. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. Reepjes venkel wassen.In grote pan olijfolie verhitten en hierin spekblokjes uitbakken. Spekjes uit pan nemen en uit laten lekken op keukenpapier.
2 In bakvet knoflook en venkelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op laag vuur bakken, tot venkel zacht is. Dragon, mosselen en Noilly Prat toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Spekjes en venkelgroen door mosselen scheppen. Lekker met ciabattabrood en sausjes.
Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat is een recept van Albert Heijn