Basisrecept voor gekookte mosselen

2
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen. Snijd de ui in ringen en de wortel in plakken. Snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • 2 Zet de mosselen met de groenten, peterselie, laurier en wijn in een grote pan op. Kook de mosselen afgedekt in 5-8 min. op hoog vuur gaar tot alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe goed om. Verwijder de ongeopende schelpen. Serveer de mosselen uit de pan.

Basisrecept voor gekookte mosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept