1 Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van 3/4 van mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosselen in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.
2 Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper ca. 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 11/2 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot helft inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 minuten meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mossel-tomatensaus mengen.Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen, direct serveren.
Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum is een recept van Albert Heijn