1 Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de bosui in lange schuine plakjes. Halveer de amandelen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schep de helft van de ketoembar en de helft van de gemberpoeder erdoor.
2 Verhit een wok of grote braadpan op matig hoog vuur. Rooster de amandelhelften al omscheppend licht goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kipreepjes in ca. 2 min. rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.
3 Verhit de rest van de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2-3 min. knapperig gaar. Bak de bosui ca. 30 sec. mee en temper het vuur. Schep de rest van de ketoembar en de rest van de gemberpoeder door de paprika. Voeg de kip, amandelen, honing, sojasaus, sherry en het water toe. Breng het al roerend aan de kook.
Paprika en kip in oosterse honingsaus is een recept van Albert Heijn