Thaise hamburger met papajasalsa

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Papaja schillen, van zaad ontdoen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Rode peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In kom papaja, rode peper en helft limoensap en -rasp door elkaar scheppen, koriander erboven fijn knippen en ca. 1 uur afgedekt laten intrekken. Intussen in kom gembersiroop, honing, sojasaus, sesamolie, sambal en rest van limoensap en -rasp tot marinade roeren. Hamburgers in marinade ca. 50 minuten afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 In koekenpan 10 g boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden en met boter besmeren. Spinazie over broodjes verdelen, hamburgers erop leggen en papajasalsa erover verdelen.

Thaise hamburger met papajasalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise Hamburger Met Papajasalsa
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Hamburger Met Papajasalsa
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Calamares Met Papajasalsa
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept