1 Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper. Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen. Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.
2 Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken. Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.
Baconburger met pittige ananassalsa is een recept van Albert Heijn