5 Uien en knoflook pellen en snipperen. In pan 3 el olie verhitten en gehakt al omscheppend rul bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Tomatenblokjes laten uitlekken en met tomatenpuree toevoegen aan gehakt. Saus ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen béchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Aubergines wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie in gedeelten verhitten en aubergineplakken in gedeelten bruin bakken. Eén ei splitsen. Eiwit stijf kloppen en béchamelsaus en 1/3 deel van kaas erdoor spatelen. Ovenschaal invetten. Aubergines in lagen in ovenschaal leggen en bestrooien met zout. Overige eieren breken en door tomatensaus roeren. Op smaak brengen met zout. Saus over aubergines schenken en gladstrijken. Béchamelsaus erover verdelen en gladstrijken. Bestrooien met rest van kaas. In midden van oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin bakken. Serveren met gemengde groene sla en (warm) brood.