1 Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Snijd het steeltje van de peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng de garnalen met de olie, de helft van de knoflook, de helft van de peper, en breng op smaak met zout. Laat afgedekt in de koelkast zeker 20 min. marineren.
2 Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kipkluifjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de peper, knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 4 min. mee.
3 Laat ondertussen de saffraan 2 min. weken in 2 el kippenbouillon. Schenk samen met de rest van de bouillon bij de rijst. Laat ca. 25 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer de tomaten. Voeg na 20 min. de paprika en de tomaat toe.
4 Snijd de peterselie fijn. Gril de garnalen in 4-6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Je kunt ook een grillwok gebruiken. Dan kun je de garnalen al omschuddend keren. Breng de paella op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de garnalen.
Goedgevulde paella met kip en gamba's is een recept van Albert Heijn