Risotto verde met doperwten en spinaziesalade

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook en houd de bouillon tegen de kook aan. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst en de helft van het rasp toe en bak de korrels al roerend 3 min. met de sjalot mee. Schenk 1 soepopscheplepel bouillon in de pan en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ongeveer 20 min. Voeg tegelijk met de laatste lepel bouillon de tuinerwten toe en laat in 5 min. gaar worden.
  • 3 Neem de pan van het vuur en roer de dille, de helft van de kaas en peper en zout door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
  • 4 Klop ondertussen in een ruime kom de rest van de olie met het citroensap naar smaak en peper en zout door elkaar. Schep 3/4 spinazie door de dressing.
  • 5 Schep de risotto in 4 diepe, warme borden. Verdeel de rest van de spinazie en de rasp over de borden. Serveer de spinaziesalade en de rest van de kaas bij de risotto.

Risotto verde met doperwten en spinaziesalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept