1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee. Schenk ca. 100 ml van het kookvocht in een kopje. Giet de penne met broccoli af.
2 Roer het achtergehouden kookvocht en de helft van de saus door de penne met broccoli. Schep alles in de ovenschaaltjes.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers door de rest van de pastasaus. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Leg de saus op de eiwitten en schep alles heel luchtig door elkaar. Verdeel dit mengsel over de broccoli en strooi de kaas erover.
4 Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 30 min. goudbruin en luchtig worden. Lekker met een tomatensalade met pestodressing.
Broccoli cheese met penne en mascarponesaus is een recept van Albert Heijn