Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en fijnsnijden. Rode peper en koriander fijnsnijden. Spliterwten in zeef onder koud stromend water zorgvuldig spoelen en laten uitlekken. Erwten in pan met dikke bodem met 1 1/4 l water, ui, rode peper, koenjit en djinten ca. 35 min. met deksel schuin op pan onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Deksel van pan nemen en al roerend nog ca. 5 min. zachtjes tot stevige erwtenpuree laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster of oven bruin en knapperig bakken. Broodjes opensnijden, sla erover verdelen en vullen met erwtenpuree. Met koriander bestrooien. Mangochutney erbij geven.

Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtenpuree
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met tuinerwtenpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich met guacamole
20 min
Bekijk recept
Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept