Zalm-ricottataart

4
10 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor. Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
  • 2 Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij. Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
  • 3 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

Zalm-ricottataart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ricottataart met tomaat
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept