1 Leg de slabladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze met keukenpapier droog. Bekleed de potjes elk met een slablad en laat het blad overhangen.
2 Verwarm 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de prei zachtjes 3 minuten. Laat de prei afkoelen. Kneed het gehakt met ei, beschuit, currypoeder, prei en naar smaak zout en peper heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk het gehakt goed in de potjes. Sla het overhangende slablad over het gehakt. Dek de potjes af met aluminiumfolie. Bewaar de potjes tot gebruik in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat de potjes 5 min. afkoelen.
4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de pancetta krokant.
5 Keer de potjes elk op een bord. Leg op elk taartje 2 plakjes pancetta en lepel het vet uit de pan erover. Lekker met aardappelpuree en worteltjes met honing.
Gehakttaartjes met pancetta is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)