1 Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.
2 Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
3 Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Serveer de taart lauwwarm in punten.
Spinazie-yoghurttaart is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)