Gebakken eendenborstfilet met marsalasaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze even in kokend water en trek de schil eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en bewaar ze voor de saus. Snijd het vruchtvlees in mooie reepjes. Laat de tomatenreepjes op keukenpapier uitlekken. Leg de sjalot, de tomatenzaadjes, de gember en de tijm in een wijde pan en schenk de marsala en de fond erbij. Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in. Zeef de saus boven een andere pan. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings elk een centimeter in. Leg het vlees met het vel naar beneden in een koekenpan en bak op matig hoog vuur 5 minuten tot het vet is uitgesmolten en het vel krokant is. Keer de filets en bak de andere kant in nog 2 minuten bruin. Leg ze met het vel naar boven in de ovenschaal.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de eendenborstfilets in 20 minuten door en door warm en vanbinnen rosé worden. Verwarm intussen de saus en breng op smaak met zout en peper. Warm de tomaatreepjes en kappertjes 2 minuten zachtjes mee. Snijd de eendenborstfilets schuin in dunne plakjes en leg deze als een waaier op 4 warme borden. Schep de saus erover en garneer met een pluk veldsla.

Gebakken eendenborstfilet met marsalasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvlees met Parmaham en salie in marsalasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met marsalasaus
40 min, wachten 30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept