1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het binnenste uit het brood grof. Rooster de kruimels op de bakplaat in de oven (terwijl die aan het voorverwarmen is) in ca. 6 min. knapperig. Laat afkoelen. Maal in de keukenmachine met de peterselie, bieslook en 50 g spinazie. Voeg de amandel toe.
2 Verwijder de harde kern van het witlof. Verhit de olie in een hapjespan en bak het witlof 2 min. Voeg de suiker en de helft van de boter toe en bak afgedekt 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe in de ovenschaaltjes.
3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de knolselderij en tijm 12 min. op laag vuur. Voeg de rest van de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het witlof. Verdeel eerst de roquefort en dan het broodkruim erover en laat in ca. 8 min. in de oven goudbruin worden.
Groentegratin met roquefort en kruidenkorst is een recept van Albert Heijn