1 Breng in een pannetje de wijn met de sherry en de sjalot aan de kook. Kook de wijn zachtjes tot er ca. 5 el vocht over zijn.
2 Voeg de crème fraîche toe en kook de saus nog 2 minuten. Zeef de saus boven een schoon pannetje en bewaar hem tot gebruik.
3 Maak eerst de saus: breng het sausvocht aan de kook. Klop een klontje boter door de saus en breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg zo ook de andere stukjes boter toe. Neem het pannetje van het vuur en breng de saus op smaak met zout en peper.
4 Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze goed met olie. Verhit een koekenpan zonder vet en leg de stukken vis in de pan. Bak ze ca. 3 min., afhankelijk van de dikte, op middelhoog vuur. Keer de stukken vis met behulp van een spatel en bak de andere kant maximaal 2 minuten. Leg de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Lekker met gekookte aardappeltjes en worteltjes, bijvoorbeeld uit bospeen uit de oven (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Zalmfilet met beurre blanc is een recept van Albert Heijn