Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees

4
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en saucijzen rondom lichtbruin. Bak de ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de tijm, 250 ml heet water, de chilipeper en een klein beetje zout toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees 35 min. op laag vuur. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Roer de bonen door het vlees. Leg de deksel op de pan en stoof alles nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de preiringen lichtbruin. Vis het laurierblad met de kruidnagels uit de pan. Schep het gerecht in een schaal en schep de prei erop. Lekker met een groene salade.

Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept