1 Bak in een braadpan de spekblokjes zachtjes knapperig bruin. Bestrooi de buikholte en de buitenkant van de kip met zout en peper.
2 Schep de spekjes op een bordje en bak de kip in het bakvet rondom goudbruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan bij de kip. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 30 min. op een zacht vuur. Keer de kip af en toe.
3 Snijd de prei in stukken van 2 cm. Spoel de prei in een vergiet schoon en laat de stukken goed uitlekken. Halveer de grote krieltjes.
4 Verdeel de krieltjes, prei, wortel en spekjes rond de kip en strooi er zout en peper over. Schep de groente om en steek de takjes tijm ertussen. Leg de deksel weer op de pan. Stoof de kip zachtjes in ca. 45 min. gaar. Schep de groente af en toe om. Lekker met hartige appelcompote.
Gestoofde Franse kip is een recept van Albert Heijn