Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en 1 teentje knoflook snipperen. Peterselie fijnknippen. Ei loskloppen. Korsten van brood snijden en brood verkruimelen. Gehakt met ei, knoflook, brood, helft van peterselie en zout en peper mengen. In koekenpan helft van olie verhitten en aardappelpartjes volgens gebruiksaanwijzing bakken. Van gehakt ca. 12 gehaktballetjes vormen. In braadpan met antiaanbaklaag gehaktballen rondom bruinbakken. Op zacht vuur in 10 min laten garen. Boven yoghurt rest van knoflook uitpersen. Yoghurt met rest peterselie en zout mengen. Komkommers schoonmaken en in plakjes schaven. Van rest olie, azijn, zout en peper dressing kloppen en komkommer erdoor mengen. Met gehaktballetjes en aardappels serveren.

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept