1 Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met peper en zout. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met peper, zout en kaas.
3 Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.
Ovenschotel met aubergine is een recept van Albert Heijn