Moussaka met aubergine en aardappel

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu. Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit met de andere plakken aubergine. Meng de room Culinair met de kaas. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 min. gaar.

Moussaka met aubergine en aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept