1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu. Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit met de andere plakken aubergine. Meng de room Culinair met de kaas. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 min. gaar.
Moussaka met aubergine en aardappel is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree