Gegrilde asperges met kabeljauw

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in vieren. Verhit 50 g boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Verdeel ondertussen de kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Doe als de asperges bijna gaar zijn de kabeljauw in de oven en bak ca. 6 min. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui 2 min. Voeg de wijn toe en kook 1 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
  • 4 Verdeel de asperges over 4 borden, leg de vis ernaast en schep de saus erover. Serveer met de aardappelen.

Gegrilde asperges met kabeljauw is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept