1 Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in vieren. Verhit 50 g boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
3 Verdeel ondertussen de kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Doe als de asperges bijna gaar zijn de kabeljauw in de oven en bak ca. 6 min. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui 2 min. Voeg de wijn toe en kook 1 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
4 Verdeel de asperges over 4 borden, leg de vis ernaast en schep de saus erover. Serveer met de aardappelen.
Gegrilde asperges met kabeljauw is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree