1 Kook in een ruime pan de aardappels met de knoflook in water met zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee.
2 Rasp intussen de schil dun van de sinaasappel. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel in plakken.
3 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak de plakken sinaasappel de laatste minuut mee.
4 Giet het water van de aardappels. Stamp de aardappels tot een grove puree. Roer de resterende boter, de sinaasappelrasp en naar smaak zout en versgemalen peper door het stamppotje. Verdeel het stamppotje over 4 borden en leg de kip en plakken sinaasappel ernaast. Strooi de munt erover.
Kipfilet met tuinbonenstamppotje is een recept van Albert Heijn