1 Snijd 1 stukje gember in plakjes. Breng in een pan het sinaasappelsap met de gember, het limoensap en de peperreepjes aan de kook. Laat dit heel zachtjes koken.
2 Maak het broodkruim. Verwarm de oven op 200 °C. Rasp 3 sneetjes brood grof in de keukenmachine. Strooi het uit op een bakplaat en laat het 10 minuten drogen in de oven. Schep het af en toe om. Schep het broodkruim op een bord en laat het afkoelen.
3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Meng het sesamzaad door de gare rijst.
4 Schep het gehakt in de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de gember, de andere rode peper, de overgebleven 2 sneetjes brood, de melk, het ei en naar smaak zout toe en kneed alles met de machine door elkaar. Verdeel het mengsel in 8 gelijke stukken. Halveer de stengels citroengras in de lengte en kneed een portie gehakt rond de stengels citroengras. Wentel het gehakt door het broodkruim.
5 Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160 °C. Bak de tonkatsu in ca. 5 minuten bruin en krokant van buiten en gaar van binnen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6 Haal de blaadjes witlof los en kook ze 1-2 minuten in het citrussap.
7 Kook de sojasaus met de gembersiroop 4-5 minuten tot ze iets dikker is.
8 Schep een bergje rijst, eventueel met behulp van een serveerring, op vier borden. Leg tegen elk rijstbergje 2 gehaktspiesjes. Leg langs de rand van het bord de blaadjes witlof en garneer ze met de reepjes rode peper die in het citrussap zijn meegekookt. Lepel langs de onderkant van het bord wat van de ingekookte sojasaus.
Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> 	 Fontein