Forel met Spaanse amandelboter

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een kleine koekenpan zonder vet en rooster de amandelen al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Schud ze op een bord en laat ze iets afkoelen
  • 2 Roer de boter in een kommetje zacht. Meng de knoflook, komijn, geroosterde paprika, afgekoelde amandelen en naar smaak zout en peper door de boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Bestrooi de buitenkant en de buikholte van de forellen met zout en peper. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop ze in de buikholte van de vissen.
  • 4 Bestrijk de vissen met olie en leg ze, als ze op de barbecue worden bereid, bij voorkeur tussen een vissenklem. Gril de vissen in ca. 15 min. gaar. Keer de vissen halverwege de grilltijd.
  • 5 Leg de forellen elk op een bord en schep een lepel boter op de vis. Lekker met rijst en spitskool.

Forel met Spaanse amandelboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Flensje met sinaasappel-amandelboter
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel met amandel uit de oven
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Zalmforel Met Citroen-amandelboter
30-60 min -
Bekijk recept
Amandelboter
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept