Kip in saffraan-amandelsaus

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Kippenbouten met zout en peper bestrooien. In hapjespan olijfolie verhitten en hierin kippenbouten op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin bakken. Kippenbouten uit pan scheppen en in achtergebleven olijfolie ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. In steelpan wijn verwarmen en saffraan toevoegen. In keukenmachine uienmengsel en amandelen met 1 dl warme wijn pureren. Amandelsaus, warme wijn, slagroom en een snufje zout al roerende in hapjespan aan de kook brengen. Kippenbouten in amandelsaus in ca. 30 à 40 minuten op zacht vuur laten garen. Intussen druiven schoonmaken, halveren en van pitten ontdoen. Kip met saffraan-amandelsaus op serveerschaal scheppen en met druiven garneren.

Kip in saffraan-amandelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pescado Almendrado uit Mexico (Zeebaars in amandelsaus) met tarte tatin van zoete aardappel
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept