Rijst met gamba's, limoen en champignonsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de garnalen af en dep ze droog. Schep ze om met de cayennepeper en de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rasp met de garnalen en laat het mengsel afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de champignons 5 minuten. Voeg de garnalen toe en laat ze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de crème fraîche toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Laat nog 2 minuten garen. Snijd de puntjes van de haricots verts en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze 5 minuten. Kook de kidneybonen 1 minuut mee en laat uitlekken. Schep de haricots verts en de kidneybonen door de rijst. Rooster het kokos 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan totdat het goudbruin is. Schep de garnalen met wat saus over de rijst en serveer met het kokos.

Rijst met gamba's, limoen en champignonsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept