Caesar salad

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal ⅓ van de petit pains in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de rest van de petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
  • 2 Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  • 3 Laat de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

Caesar salad is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thai beef salad
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met gerookte kip
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met mosterd-sinaasappeldressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse caesar salad
25 min
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige saladewrap met sinaasappel
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept