1 Stengels citroengras in lengte halveren en 1 uur in koud water weken. In kom olie, ketjap, chilisaus en vissaus door elkaar kloppen. Biefstuk door marinade scheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast ca. 1 uur marineren. Biefstuk af en toe omscheppen. Blokjes gemarineerd vlees op uitgelekte stengels citroengras rijgen. Satés naast elkaar in lage schaal leggen en tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
2 Satés op goed ingevette grilltopper in 8 à 10 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Tijdens grillen satés telkens een stukje keren en regelmatig met achtergebleven marinade bestrijken. Satés op schaal leggen en bestrooien met gehakte pinda's en eventueel koriander. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Rundvleessatés op citroengras is een recept van Albert Heijn